آشنایی با تکنیک های فن بیان می تواند سبب جلب اعتماد و احترام دیگر به عقاید ما شود.-min

آشنایی با تکنیک های فن بیان و افزایش عزت نفس

فواید آشنایی با تکنیک های فن بیان

همه ما در پست های مختلفی در جامعه مشغول به فعالیت هستیم و تمایل داریم تا شخصیتی تاثیر گذار داشته باشیم و به گونه ای موثر اطرافیان خود را تحت تاثیر قرار دهیم یا به عبارتی از جذابیت برخوردار باشیم. آشنایی با تکنیک های مختلف فن بیان می تواند نقش موثری در دستیابی به این هدف داشته باشد. با داشتن فن بیان مناسب و جذابیت در هر موقعیتی که قرار می گیریم قطعا موفق تر خواهیم بود، مثلا اگر شما یک فروشنده هستید با داشتن فن بیان مناسب به خوبی می توانید مشتریان زیادی را جلب کنید یا به عنوان سخنران در یک جمع می توانید مخاطبان را جذب صحبت های خود کنید و آن ها را ترغیب کنید که تا آخر سخنرانی با دقت به حرف های شما گوش دهند. آشنایی با تکنیک های فن بیان می تواند سبب جلب اعتماد و احترام دیگران به عقاید و نظرات ما شود، همچنین پیش داوری های که در مورد ما وجود دارد را نیز از بین می رود. در صورتی که با موضوعی مخالف هستیم، با دانستن تکنیک های فن بیان خیلی راحت تر می توانیم نظر واقعی خود را بیان کنیم و از افکار خود به خوبی دفاع کنیم و بحث را به سمت مسیر دلخواه خود بکشانیم. فرقی ندارد که مخاطب ما چند نفر است یا در چه رنج سنی قرار دارد لازم است با استفاده از این تکنیک ها مخاطب را تحت تاثیر قرار دهیم و در رسیدن به خواسته های خود موفق شویم.

فن بیان چیست؟

فن بیان در واقع مهارتی اکتسابی است و شما می توانید با تکرار و تمرین به این مهارت دست پیدا کنید و جذابیت خود را افزایش دهید. داشتن بیانی خوب می تواند سبب ایجاد ارتباط سازنده شما با اطرافیانتان شود، بدین ترتیب دستیابی به اهداف مختلف اجتماعی، عاطفی و شخصی بسیار راحت تر می شود.

اغلب اوقات افراد داشتن فن بیان مناسب را با زیاد حرف زدن اشتباه می گیرند، به یاد داشته باشید که پرحرفی همیشه آزار دهنده است و اطرافیان را خسته می کند. منظور از داشتن فن بیان مناسب این است که شما بدانید چطور صحبت کنید و در شرایط و موقعیت های مختلف چه بگویید؟ با داشتن یک فن بیان خوب و داشتن تعامل مناسب با اطرافیانتان شما می توانید احساس خوبی را در خود ایجاد کنید و عزت نفس شما افزایش می یابد.

 

منظور از داشتن فن بیان مناسب این است که شما بدانید چطور صحبت کنید و در شرایط و موقعیت های مختلف چه بگویید؟-min
منظور از داشتن فن بیان مناسب این است که شما بدانید چطور صحبت کنید و در شرایط و موقعیت های مختلف چه بگویید؟-min

 

بخش های مختلف فن بیان

فن بیان مانند سوخت موتور در یک سخنرانی محسوب می شود. هر چه شما جذاب تر سخنرانی کنید، از تکیه کلام های مناسب تر استفاده کنید، کلمات را بهتر ادا کنید سخنرانی شما موثر تر و جذاب تر خواهد بود. در غیر این صورت اگر بیانی خسته کننده داشته باشید اثر بدی روی مخاطب می گذارید و مخاطب رغبت نمی کند دیگر به حرف های شما گوش دهد و در جلسات بعدی سخنرانی شما شرکت نمی کند.
فن بیان دارای بخش های مختلفی است که این بخش ها شامل فن بیان و کنترل اضطراب، کنترل حجم صدا، کنترل سرعت صحبت کردن و بیان کلمات، مهارت تنفس و تاثیر آن بر فن بیان و رابطه بین فن بیان با زبان بدن و اهمیت برقراری ارتباط چشمی می باشد.

 

یکی از تکنیک های فن بیان تسلط بر حرکات بدن یا به عبارتی زبان بدن است.-min
یکی از تکنیک های فن بیان تسلط بر حرکات بدن یا به عبارتی زبان بدن است.-min

 

برای مثال در یک سخنرانی باید شما قدرت کنترل اضطراب و استرس خود را داشته باشید، افرادی زیادی هستند که وقتی در موقعیت سخنران در یک جمع قرار می گیرند خیلی سخنران خوبی به نظر نمی رسند در حالی که این افراد با تکنیک های فن بیان و کنترل استرس آشنایی ندارند و استرس موجود در رفتارشان سبب ایجاد احساس بد در مخاطب می کند. مسئله بعدی این است که شما بتوانید حجم صدا را کنترل کنید و در برخی قسمت ها تن صدایتان را بالا ببرید و در شاید لازم باشد در برخی جاها تن صدای خود را کاهش دهید. باید بتوانید لحن صدای مناسب خود را بیابید و تا لحنتان تاثیر کلام خود را روی مخاطب افزایش دهد. مثلا برای دستیابی به لحن صدای دلنشین مناسب خود می توانید جملات مختلف را با لحن های مختلف بیان کنید و صدای خود را ضبط کنید و بعد از گوش کردن به این صدای ضبط شده دریابید که کدام لحن، لحن بهتری است.

گاها دیده می شود افراد اینقدر تند صحبت می کنند که به مخاطب اجازه نمی دهند تا به حرف هایشان فکر کنند و بدین ترتیب کلامشان نفوذ لازم را نخواهد داشت.

شیوه تنفس شما نیز به خوبی نشان می دهد که شما استرس دارید یا خیر؟ وجود استرس می تواند تاثیر و نفوذ کلام شما را بر مخاطب کاهش دهد.

یکی از تکنیک های فن بیان تسلط بر حرکات بدن یا به عبارتی زبان بدن است. اگر بیش از حد از حرکات دست و پا استفاده کنید و ترس خود را با این کار تسکین می دهید مخاطب به خوبی درک می کند که شما تحت فشار هستید و بدین ترتیب سخنرانی شما تاثیر لازم را روی مخاطب نخواهد داشت. در حین صحبت کردن ارتباط چشمی نیز تاثیر بسزایی بر مخاطب دارد. برای آموختن دقیق هر یک از این مهارت های فن بیان می توانید در دوره های فن بیان شرکت کنید تا بتوانید این مهارت ها را عملی کنید و به کار بگیرید.

 

به شما پیشنهاد می کنم مقاله اهمیت تمرین صدا و تنفس و فن‌بیان برای سخنرانی بی نقص را هم مطالعه بفرمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *